Nizkoenergijska hiša   Pasivna hiša   Izračun energetske bilance PHPP   Penjeno steklo   Nadzor   

Arhem, Način gradnje, montažna gradnja
 
Montažna gradnja je segment gradnje, ki je v Evropskem in tudi Slovenskem okviru v porastu. Ključni argumenti za montažno gradnjo so hitra izvedba ter energetsko bolj varčni objekti v primerjavi z običajno - klasično gradnjo.
Po tehnologiji gradnje jo ločimo glede na sistem izvedbe sten na tri osnovne sisteme:
• Ozkopanelni sistem gradnje
• Veliko panelni sistem gradnje
• Gradnja se v celoti izvede na gradbišču
 

Ozkopanelni sistem

Zunanje in notranje stene objekta se izvedejo iz prej pripravljenih elementov, ki se jih na gradbišču sestavi v steno, po tehnologiji, ki je predpisana s strani proizvajalca. Prednost sistema je večja fleksibilnost sistema ter lažja operativnost gradbišča. Po zagotovilih proizvajalcev za montažo sisteme ni potrebno avtodvigalo.

Na vrh

Velikopanelni sistem

Zunanje in notranje stene objekta se izvedejo v celoti v tovarni in se jih na gradbišču spaja v vozliščih – vogalih, po tehnologiji, ki je predpisana s strani proizvajalca. Montaža se izvaja s pomočjo avtodvigala. Postavitev objekta je na gardbišču hitrejša kot pri ozkopanelnem sistemu, vendar je sistem precej bolj tog in ne dopušča hitrih sprememb zasnove objektov, zaradi tehnološkega proceca izvedbe panelov.

Na vrh

Gradnja na gradbišču

Sisitem omogoča popolno fleksibilnost, saj je v proizvodnji narejena le lesena konstrukcija, ki je izvedena glede na projekt objekta. Konstrukcija objekta je zasnovana kot skelet, ki se ga potem zapira z izbranimi materiali. Objekt je v nekem smislu hibrid med klasičnim in montažnim načinom gradnje. S takšnim načinom gradnje lahko v celoti izničimo toplotne mostove ter temeljito rešimo problem zrakotesnosti, ki se pojavi ob spajanju elementov.

Na vrh

Izolativnost montažnih objektov

Izolativnost montažnih objektov je v osnovi boljša kot običajna klasična gradnja. Izolativnost objektov je različna glede na različne vrste izolacije ter debelino le te. Ključni problem, ki se pojavi pri energetsko zelo varčnih ter pasivnih objektih je zrakotesnost.
Pri zasnovi objektov vse te probleme upoštevamo, se jih zavedamo in jih rešujemo s potrjenimi ter dokazanimi rešitvami ter materiali, za katere vam v končni fazi predlagani izvajalec izstavi garancijo.

Na vrh

 
 
Nazaj na Arhitektura
 
KONTAKT:
PasivnaGradnja.si
Arhem d.o.o.
Ulica talcev 5, 1000 Ljubljana
T: 01 430-23-19
T: 01 430-23-18
M: 041 514-746
info@arhem.si
info@pasivnagradnja.si
www.arhem.si
www.pasivnagradnja.si
Naše aktivnosti in delo na projektih lahko v realnem
času spremljate preko:


     © Arhem d.o.o., 2006. Vse pravice pridržane.